TEMA11 – tilbageblik nummer to; Vinen!

En af de mange gode ting på TEMA-messen er smagsprøverne på forskellige alkoholer. Sidste gang det blev afholdt i Bella Centret var der utrolig mange ølboder med masser af gode smagsprøver. Det var der ikke denne gang, og jeg savnede især Jacobsens specialbryg. Heldigvis var der igen i år en vinafdeling med masser af smagsprøver – så mange at vi aldrig nåede at smage alle. I det kommende vil jeg nævne tre vine, en Chateauneuf de Pape, en boblevin på Riesling, en champagne (hvor vi fejlede inden) og så lidt mjød.

Jeg kan jo ligeså godt starte med mjøden, for hvordan faen kan jeg have haft kæreste i over tre år uden at hun har smagt noget så dejligt som mjød. Nå men vi var ved en mjødbod hvor man kunne få de samme slags mjød som i butikkerne, og det smager jo godt. Derudover var der også mjøddessertvin som jeg desværre ikke helt kan huske.

Den bedste rødvin vi fik var en 2007 Châteauneuf-du-Pape Tour du Lion Domaine Tour St Michel fra Philipson Wine. En lækker kraftig vin der mindede kæresten om første aften i Paris, og som jeg syntes havde en fantastisk duft af lakrids, vanilie og mørk karamel med en smag der indeholdt det samme – en rigtig lækker vin.

Lidt irrelevant historie: En af dem som præsenterede vin for Philipson har tidligere arbejdet med øl, og derfor har jeg også smagt øl hos ham. Første gang jeg smagte øl hos ham, var der en chilibod for enden af deres udskænkning. Det var dog den stærkeste ende (med tre dødningehoveder) der stod først, og jeg gad ikke gå alle igennem… du må gætte dig til hvad der skete, men rart var det ikke!

Vi valgte at starte med at smage alle bobler den første da, og der var mange, så håbet om derefter at smage hvidvin og rødvin og til sidst portvin røg i vasken. Men det var nu meget rart. Den mest interessante flaske bobler var en sekt lavet på riesling fra 1989. Den var rigtig god, og vi smagte den op imod en 10 år yngre sekt fra samme hus. (Jeg ved ikke om de har en dansk importør, men jeg håber jeg finder en).

Derudover smagte vi også Champagne Diebolt Valois fra 1983 fra Theis Vine, en champagne som jeg havde derhjemme, og siden har fundet ud af passer fantastisk til den nye NOMA-bogs løgsuppe (løg 30 timer i ovn ved 90 grader – kog ind og smag til med reduceret hvidvin).

Største flop inde i vinafdelingen kom da kæresten og mig kom ind til en madbloggerbekendt (Frederik Kerutzer) som stod hos Oskar Davidsen & Co.. Vi kom hen til standen for at få et glas rødvin lige efter vi havde spist en masse is. Frederik kender dog min ok store interesse for champagne, og skyndte sig at give os et glas Champagne Mandoin (Reserve tror jeg). Den passede bare overhovedet ikke sammen med sukkeret fra isen, desværre, og lige meget hvor meget jeg gurglede osv. kunne jeg ikke få champagnen til at blive bedre – men jeg vil meget gerne smage den igen (hint Frederik).

Efter jeg havde besøgt messen de første to dage ud af fire, havde jeg ikke rigtig lyst til mere alkohol, så jeg kom desværre ikke ud og smage mere vin. Men det blev da i alt til to semibranderter 🙂 og det kan stærkt anbefales (200 kr. for masser af madsmagsprøver og vin!)

En sidste ting der lige skal nævnes er at jeg fik en super lækker øl ved standen for Ebeltoft gårdbryggeri, kaldet XXXX. De havde også nogle dejlige sodavand som jeg gerne vil have fat i…

8 tanker om "TEMA11 – tilbageblik nummer to; Vinen!"

  1. Måske vi skulle lave noget sammen ved lejlighed? Ikke officielt, bare sådan hvem der kun nu kunne have lyst tid og mulighed. Fx på Nimbs vinotek?

    • Jeg synes det lyder som en rigtig god idé Kasper, især hvis det bliver efter 1. juni… Sejler rundt omkring Grønland indtil da.

  2. Pingback: TEMA11 – tilbageblik nummer to; Vinen! | Madbevægelsen -- danske madblogs

  3. Pingback: Hvad er tawny-grøn? – Portugisisk vinsmagning på d’Angleterre | Madarkitekternes blog

    • Det var en mad-med-mere-messe i Øksnehallen. En af ølboderne og chiliboden var placeret ved siden af hinanden – hvilket viste sig at være meget dumt. Jeg var ligefrem nervøs for mig selv da jeg stod udenfor og rystede imens jeg var bange for at benene kolapsede…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.