På tur i Champagne del VI – Avize og Oger

Del fem sluttede relativt stivt, og dagen efter skulle vi desværre videre til Avize. Nu virkede det jo ikke som om der var gang i Verzy, så det var ikke det der var problemet. Problemet var en mild omgang tømmermænd. Heldigvis skulle vi ikke så meget, og det eneste mål for dagen var et besøg hos Champagne Jean Milan, et hus jeg besøgte, sammen med en gruppe venner, for seks år siden.

En fin kirkegård i udkanten af Avize. De er gode til kirkegårde i Champagne, og måske også resten af Frankrig.

Jean Milan

som ligger i nabobyen Oger, havde desværre ikke åbent i deres kældre, men vi kunne smage hvad vi ville. Alle deres vine var vist Blanc de Blanc, altså ren chardonnay. Der blev købt to forskellige flasker pga. det vi smagte, og så nogle andre fordi de var meget sjove. De første flasker demi sec (søde) blev købt her, de var simpelthen så behagelige at drikke – syntes jeg.

Bryllupsmuseum

Nærmest lige overfor Champagne Milan, lå en vinmand der ønskede at få så mange penge ud af tourister som muligt. Han havde derfor et ‘ægteskabs/bryllups-museum’, et Bed and Breakfast, en restaurant, et sted at smage hans champagne, og jeg kunne nærmest fortsætte. De så meget åbne ud, så vi var lige inde og smage. Katrinen kom s’føli ud derfra med en champagneflaske med hjertemærkat… den smagte heldigvis også ok.

Le cave a campange

Vi kom til Avize om søndagen og havde måske lidt forventet noget marked eller lignende, men der var intet udover lukket – så ved man det, søndag = lukket. Af denne grund var vi nødt til at køre til Epernay om aftenen for at finde noget at spise. De kære tømmermænd og det fact at vi var i bil betød at vi havde første, og sidste, alkoholfri aften. Dette var temmelig ærgerligt da restauranten bød på en menu med et matchende glas champagne til hver ret.

Aftenens bobler kom fra Cola-flasken…

Værsgo, usammenhængende og lidt kedeligt. Det næste afsnit bliver bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.