Økologisk søndagschampagne

Samtidig med at kæresten skifter spisebordsstolenes ham, sneen falder og speltkornene køler af, er det blevet tid til lidt champagne. Dagens champagne er kun lavet i 1000 eksemplarer, en Bruno Michel Millesime 2002; som altid burde jeg have købt nogle flere. Jeg har desværre ikke den store info om flasken og har ikke kunnet finde noget, så du må nøjes med smagenoter.

Bruno Michel Millesime 2002. En champagne med masser af syre.

Bruno Michel Millesime 2002. En champagne med masser af syre.

Der er rigtig meget syre i champagnen og det prikker lidt på tungen; den er nok god at lagre, hvad der også er typisk for året. Til at starte med har den en god smag af friske grønne æbler og en smule fersken. Slubrer man bliver ferskensmagen meget mere udtalt på en dejlig måde. Lugten er en smule støvet, som posen med speltkerner i køkkenet. Samtidig lugter den skarpt af grønne æbler. Lugten ændrer sig ikke voldsomt over tiden, men bliver ved med at være skarp og frisk.

Eftersmagen er først og fremmest af æbler, ikke grønne men gode sursøde spiseæbler og den holder rigtig, rigtig længe. Efter lang tid kommer der også grøn oliven til – indimellem.

Hvad er dommen? God! Den kan dog sagtens tåle at ligge nogle år, således at syren bliver mindre kraftig. Derfor vil det også være interessant at købe nogle flere, således at det er muligt at følge den over flere år. Champagnen er købt hos http://sydfranskevine.dk/

Rigeligt med bobler men jeg kan ikke huske hvorvidt de var små eller store.

Rigeligt med bobler men jeg kan ikke huske hvorvidt de var små eller store.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>