Formel B, tre plus en ret og et toilet med skydedøre

Michael og mig var i aftes på den 1-stjernede restaurant Formel B. Vi var der i forbindelse med Copenhagen Dining Week, en del af Copenhagen Cooking. Med Dining Week får man tre retter for 200 kr., medmindre det er en restaurant med michelinstjerne, så koster det 300, og det var det. I det følgende vil jeg beskrive restauranten, selvfølgelig også maden og så måske noget om priser.

Restauranten og…

Restauranten har for nylig skiftet koncept, således at de ikke længere går efter stjernerne (som de har haft syv år i træk), men i stedet vil lave mad i topklassen som brasserie. Det betyder at de har lavet et menukort hvor alle retter koster 120 kr., ikke uoverkommeligt, men deres vinkort hamrer kontoen i bund… En lille bi-ting er at tre retter normalt vil koste 360, så dette var kun 60 kr. + vand billigere, og så endte vi med at købe en ekstra ret.

Men nu til toilettet; Michael og mig havde været ude og få et par øl inden maden, så da vi kom til restauranten fik vi vores bord og rendte på hver vores lokum. Toiletterne var bag en skydedør som åbnede automatisk når man gik ind, men ikke når man sQ ud igen – nabobordet løb vist ind i et problem der 🙂 De to toiletter der var bag skydedøren, var også forsynet med skydedøre – heldigvis med manuel lås, for hvis teknikken ikke virker…… Der var ikke nogen håndtørrer, men i stedet små håndklæder med logo indgraveret, hvilket Michael også gerne ville have derhjemme til gæster (selvfølgelig også mig, men så skal man til af finde noget mere lyseblåt så det matcher).

Maden

Menuen lød på tre retter som var; et: røget og brændt laks med syltede grønne tomater og avocado, to: løgconsommé med confiterede andekråser, ost og små danske rødløg, tre: entrecôte, tomat, røget marv og skalotteløg.

Første ret var jo nærmest sushi, eller hvad helvede man kalder det. Et stort stykke laks, som var brændt/ristet på overfladen. Laksen smagte af laks og overfladen gjorde noget godt for smagen. Jeg var godt nok lidt overrasket over fiskesmagen, men den var ikke fisket på den dårlige måde, og konsistensen var rigtig dejlig – sashimi? Hvis det hedder sashimi, var den rigtig god sashimiagtig.

Andekråserne i anden ret var en meget positiv overraskelse. Katrinen havde fået nogle da vi var i Paris i efteråret, de var hårde, ikke specielt møre, havde en meget stærk smag og så vidste vi ikke hvad det var. Dem der fulgte med denne ret var super møre og lækre – noget man godt selv kunne prøve. Kråserne var confiterede hvilket betyder noget i retning af at de er kogt møre i eget fedt. Over kråserne og de andre ting blev der hældt en meget lækker løgsupper som jeg meget gerne vil have opskriften på. Osten der var i retten var consommé og den passede i små mængder godt til suppen.

Entrecôte på under en centimeter i tykkelsen var tredje ret. Nabobordet talte om at den måtte være lavet med ukrudtsbrænder siden den stadig var rød indeni og så færdig udenpå. Sovsen sammen med skalotteløg, røget marv og kødet passede super godt sammen, men jeg syntes ikke at tomaterne havde deres berettigelse. Som jeg før har sagt, så er sovsen tegn på hvor god restauranten er – og denne sovs var altså god. Marv plejer heller ikke at være mig, men her var det vildt lækkert.

Vi var jo nødt til at få en dessert, og Michael havde hurtigt set sig lun på en chokolade dessert med mousse, tørret mousse, cremer af diverse ting og pæresorbet. Til desserten fik vi en Krohn 2000 colheita, der dog smagte meget af vintage. Vi regnede med at port ville passe godt til desserten, men den var vist for sød; på nær lige med hensyn til pæresorbeten hvor portvinen passede rigtig godt.

Vi endte med at gå derfra godt tilfredse, om end jeg lige skulle tænke over vores med i forhold til de andre michelin-restauranter jeg har prøvet. Min endelige konklusion er at det var rigtig godt, og at det klart kan anbefales, især når man tænker på at alle retter koster 120 kr., men husk at de har et dyrt vinkort.

Hotdogfaktor: 1, men den blev drukket væk efterfølgende.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Dette indlæg blev udgivet i Mad, Restauranter af Lasse. Bogmærk permalinket.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Skriv et svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.