Den Røde Cottage, billeder og lidt om maden

Langt om længe lykkedes det at komme hjem fra sejlads, og jeg havde i den anledning bestilt bord på Den Røde Cottage. Jeg har lige siden åbningen sidste år ønsket at komme forbi og spise, men det var først nu at tiden og pengene passede til det.

Den Røde og Gule Cottage blev sidste år genåbnet af tre kokke fra henholdsvis 1. th, Søllerød Kro og Dragsholm slot. Alle tre steder jeg også meget gerne vil besøge en dag.

En af de bedste retter; rimmet lyssej

Først og fremmest var det Anita Klemensen, tidligere hos 1. th som jeg kendte til og kun havde hørt positivt om, der dannede grundlag for interessen. Senere var det alle de gode anmeldelser som holdt interessen ved lige.

Inden vi går videre, så hop lige ind på VI SKAL SPISE og stem på os, vi ligger som nummer 35 ud af 41, så der er ingen chance for at vi vinder men en plads op ville ikke skade 😉

Vi kom kl. 1830, en halv time efter åbning, så vi ikke skulle være de første på restauranten, men det blev vi alligevel. Det viste sig at Anita, som havde værtinderollen, bød os velkommen og fortalte at vi pga. det gode vejr skulle sidde udenfor – super dejligt når man nærmest kommer lige fra Grønland.

I fraværet af andre mennesker var vi førstevælgere til et bord, så vi fandt et der passede os bedst. Her blev vi så budt på lidt at drikke inden maden, og valget var selvfølgelig champagne. En lækker Franck Bonville Non vintage Blanc de Blanc – som jeg leder efter, men desværre endnu uden af have fundet et sted at købe den.

rimmet lyssej, en dejlig start på menuen…

Ind på bordet kom nu et kongeligt porcelænsbræt med forskellige små snacks, herunder bl.a. laks, nogle brødskaller som lignede krabbeskaller fyldt med urter og mayo. Snacksne blev hurtigt efterfulgt af en appetizer bestående af stenbiderrogn med selleri, karse og rygeost – endnu engang en dejlig frisk ting når man har lavet af skibskost det sidste lange stykke tid.

Asparges, kammusling og brunet smørsovs

Rimet lyssej var den første ret. Det var en super lækker fiskeret med skovsyre og små lækre rosiner. En rigtig god start på retterne. Sejen blev efterfulgt af stegte kammuslinger med masser af asparges og brunet smør. Dette var de første friske asparges jeg fik i år, og det var igen rigtig dejligt. Især kombinationen af asparges og brunet smør var lækker! Kammuslingen og aspargeserne havde selskab af en rigtig lækker vin, 2007 Marc Tempé, Pinot blanc, zellenberg, Alsace. En vin med masser af syre og smag af citrus.

løg, løg, ramsløg og æggeblomme - jeg manglede noget kød...

Den eneste ret på aftenen der ikke sagde mig så meget var tredje ret, som bestod af løg på en masse forskellige måder sammen med en æggeblomme. Jeg tror den manglede noget kød til alle løgene; et eller andet manglede den i hvert fald.

Inden jeg glemmer det helt må jeg hellere kort beskrive toilettet. Det var mere eller mindre et standart toilet på en fin restaurant, med vaskeklude i stedet for et håndklæde osv.. Da jeg kom ud fra lokummet sad Martin Brygmann og ventede, og Martin; det var ikke mig der havde fået toilettet til at lugte en smule.

Mærket i dugen efter tallerknen med confiteret brissel

Confiteret kalvebrissel havde jeg tænkt på at lave når jeg kom hjem fra togtet, og jeg troede faktisk det var en original ide. Fjerde ret bestod dog af en sådan brissel, og det smagte godt. Sammen med brislen var der kartoffel og sauteret(?) spidskål.

Kylling og asparges

Salt manglede kyllingen i femte ret, men ellers var der ikke noget at sætte på den. Kyllingen var akkompagneret af perlebyg masser af hvide asparges og en skysovs. Sammen med kyllingen fik vi en rigtig dejlig rødvin, en 2009 M.Marengo, Barbera d´Alba, Pimonte.

Rabarber, hvid chokolade og for lidt lakrids 🙂

Hvid chokolade, rabarber og lakrids lovede rigtig godt og der eneste der manglede var mere lakridscreme, men det er måske bare mig der har et besværligt, men nært, forhold til lakrids. Der var en rigtig god rabarber sorbet, en lækker mazarinagtig kage og hvid chokoladeknas.

En super chokoladekage og skovmærkesorbet

Sidste ret var en chokoladedessert med en rigtig lækker chokoladekage og skovmærkesorbet. Ud over tallerknen var der drysset chokoladeknas. Lækkert, lækkert, lækkert!

petit fours

Vi endte som noget nyt med at tage en kop the bagefter, fordi vi så de petit fours de andre fik. Det var et godt valg, og det fik lagt den sidste bund.

Til sidst kommer vi til det vigtigste, tjener- og hotdogfaktoren. Tjenerfaktoren var på 33% (en kvinde, to mænd) og hotdogfaktoren var nok en, for man var behagelig mæt og derfor kan man altid klemme en hotdog ned 🙂

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret af Lasse. Bogmærk permalinket.

En tanke om "Den Røde Cottage, billeder og lidt om maden"

  1. Pingback: Den Røde Cottage, billeder og lidt om maden | Madbevægelsen -- danske madblogs

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Skriv et svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/4/b/9/madarkitekterne.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.